Es diu que la dona no està feta per a les carreres tecnològiques, simples estereotips com a molts altres, que s’han anat generant per costum, és el que diu la societat, la cultura, o el mateix entorn familiar. Penso que els estereotips estan per trencar-se, per lluitar pel canvi, per la millora, per una societat parietària i solidària.

Som diamants en brut, amb diferents capacitats i habilitats, indistintament del gènere, aquestes habilitats comencen a manifestar-se des de molt petits, i és llavors quan cal explotar, quan cal recolzar el desenvolupament. Si els nostres fills/es destaquen en ciències tècniques, cal donar-los les eines, i recolzar les seves decisions perquè donarà resultats.

És una qüestió de voluntat i estima en vers allò que un fa i per suposat a una mateixa, mai he pensat que per ser dona tenia menys habilitats o menys oportunitats, ans el contrari, penso que la dona és forta per naturalesa, lluitadora i guerrera, simplement cal descobrir el que una vol i lluitar per aconseguir-ho. No obstant, també crec que és molt important l’entorn en el que vivim, social, cultural i familiar, perquè si t’insisteixen en que no pots acabaràs creient-ho.

Lluitem per un canvi de mentalitat, pel suport i la unió de la societat i deixem brillat el diamant que portem dins nostre.

Paola Suntasig Enriquez - Arquitecte tècnic e-SCENTIA GLOBAL, SLU