La protecció civil, es dedica principalment a les Grans Emergències, i a la coordinació de les petites i mitjanes que produeixen danys a persones, béns i al medi ambient.

En l'actualitat, per poder posar-se en contacte amb el servei d'emergències només hem de recordar un número: 112

 

Aquest nombre és general per a tota la Comunitat Europea, és a dir, si tens qualsevol problema a Grècia o Finlàndia, podràs trucar al mateix número perquè t'atenguin, i ho han de fer en un dels idiomes que estan establerts com a llengua vehicular dins del parlament europeu , l'anglès, el francès (i l'idioma del país).

Com a curiositat interessant és que el 112, ja no es llegeix "Cent dotze" sinó "Un, un, dos", i perquè? Doncs perquè els més petits de la casa, puguin també ajudar-nos en cas d'emergència, són els dos primers nombres que ens aprenem, així de senzill.

 

 

 

 

 

 

 

Desitgem que mai hàgim d'utilitzar aquest número però mai se sap, així que és bo tenir-lo memoritzat, tot i que els nostres telèfons mòbils, ens permeten posar-nos en contacte amb el 112 sense haver entrat ni tan sols la contrasenya d'usuari (o fins i tot sense SIM ) i sempre que hi hagi cobertura d'alguna companyia telefònica, encara que no sigui la nostra.


Per evitar el col·lapse de les línies telefònica amb trucades falses, la regulació actual permet sancionar els usuaris que utilitzin aquest número d'emergències de manera incívica i poc responsable.